zöldborsó leves konzervből
in

Zöldborsóleves 10 perc alatt

Készíts házi konzervből borsólevest

Ha konzervből főzöl, kicsit mindent másképpen kell csinálni. Ez eleinte furcsa lehet, de hamar hozzá lehet szokni.

Nézzük, hogyan készül el a zöldborsó leves 10 perc alatt házilag készített konzervekből.

Az alap konzervtől függően többféle módon készíthetjük el a zöldborsólevest.
Ha vegyesen tettük el a zöldségeket és a húst, akkor elég lesz csak egy zöldségkonzervet felbontani.

Én általában alapanyagonként külön teszem el a hozzávalókat. Vagyis külön a répát, külön a borsót és külön a húst, külön a hagymát. Igy 3-4 konzervet bontok fel. (Most a zöldség és a hagyma a kertből van, így csak 2 konzervet vettem elő. Egy házilag készült zöldborsó konzervet és egy szintén házilag készült csirke comb konzervet.)

 

készétel konzerválás - zöldborsó leves

Zöldborsóleves házilag készült konzervekből

Kredits Kriszta
Nincs még értékelés
Összesen 15 minutes

Hozzávalók  

  • 1 üveg zöldborsó konzerv
  • 1 üveg vegyes zöldség konzerv
  • 1 üveg csirkecomb konzerv
  • 2 evőkanál dinsztelt hagyma konzerv
  • ½ evőkanál liszt
  • ½ kávéskanál pirospaprika

Elkészítés 

  • Az edénybe teszünk a többi konzerv mennyiségétől függően 1-2 evőkanál dinsztelt hagymakonzervet. Rátesszük a csapott evőkanál lisztet. És folyamatos kevergetés mellett átforrósítjuk, a lisztet kicsit átpirítjuk. Ha úgy látjuk, hogy a hagymakonzervből nem jutott elég zsiradék az edénybe, akkor tegyünk még hozzá pár cseppet.
    Ha elkészült a rántás, tegyünk bele egy kevés pirospaprikát. Jól keverjük át, és vegyük le a tűzről, nehogy a paprika megkeseredjen.
  • Öntsük a konzervek leveit a rántáshoz. Először csak keveset, hogy ne legyen csomós. Ha jól elkevertük, jöhet a többi.
  • Forraljuk fel a levet és kóstoljuk meg. Ha szükséges sózzuk meg.
  • Adjuk hozzá a zöldborsókonzervet, a zöldségkonzervet. A csontról szedjük le a húst és adjuk azt is a leveshez. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
  • 1 tojásból készítsünk galuskát és főzzük a levesbe. Ha megfőtt, készen is vagyunk.
    zöldborsó leves konzervből
Kulcsszavak borsó leves, csirkecomb, ételek konzervekből, konzerv recept, zöldborsó, zöldborsó leves
Kipróbáltad már ezt a receptet? Mondd el, hogy tetszett!

 

zöldborsó leves konzervből

Ha még nincs konzerváló edényed, CANNER-ed, akkor kattints a linkre, nézd meg a boltban!

Házi Konzerváló Edény / CANNER

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Tetszett a recept?

360 Pontok
Upvote Downvote