Ha konzervből főzöl, kicsit mindent másképpen kell csinálni. Ez eleinte furcsa lehet, de hamar hozzá lehet szokni.
Nézzük, hogyan készül el a zöldborsó leves 10 perc alatt házilag készített konzervekből.
Az alap konzervtől függően többféle módon készíthetjük el a zöldborsólevest.
Ha vegyesen tettük el a zöldségeket és a húst, akkor elég lesz csak egy zöldségkonzervet felbontani.
Én általában alapanyagonként külön teszem el a hozzávalókat. Vagyis külön a répát, külön a borsót és külön a húst, külön a hagymát. Igy 3-4 konzervet bontok fel. (Most a zöldség és a hagyma a kertből van, így csak 2 konzervet vettem elő. Egy házilag készült zöldborsó konzervet és egy szintén házilag készült csirke comb konzervet.)
Tartalomjegyzék
Zöldborsóleves házilag készült konzervekből
Hozzávalók
- 1 üveg zöldborsó konzerv
- 1 üveg vegyes zöldség konzerv
- 1 üveg csirkecomb konzerv
- 2 evőkanál dinsztelt hagyma konzerv
- ½ evőkanál liszt
- ½ kávéskanál pirospaprika
Elkészítés
- Az edénybe teszünk a többi konzerv mennyiségétől függően 1-2 evőkanál dinsztelt hagymakonzervet. Rátesszük a csapott evőkanál lisztet. És folyamatos kevergetés mellett átforrósítjuk, a lisztet kicsit átpirítjuk. Ha úgy látjuk, hogy a hagymakonzervből nem jutott elég zsiradék az edénybe, akkor tegyünk még hozzá pár cseppet. Ha elkészült a rántás, tegyünk bele egy kevés pirospaprikát. Jól keverjük át, és vegyük le a tűzről, nehogy a paprika megkeseredjen.
- Öntsük a konzervek leveit a rántáshoz. Először csak keveset, hogy ne legyen csomós. Ha jól elkevertük, jöhet a többi.
- Forraljuk fel a levet és kóstoljuk meg. Ha szükséges sózzuk meg.
- Adjuk hozzá a zöldborsókonzervet, a zöldségkonzervet. A csontról szedjük le a húst és adjuk azt is a leveshez. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
- 1 tojásból készítsünk galuskát és főzzük a levesbe. Ha megfőtt, készen is vagyunk.
Hozzászólások