Tartalomjegyzék
Medvehagymás krémleves
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g medvehagyma
- 1 l zöldség- vagy csirkealaplé
- 200 ml tejszín
- 2 evőkanál olaj
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés
- A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy nagy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk.
- A medvehagymát alaposan megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
- A medvehagymát a hagymás keverékhez adjuk, és 1-2 percig pároljuk.
- Az alaplét hozzáöntjük, felforraljuk, majd 10-15 percig alacsony hőfokon főzzük.
- A levest botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínt hozzáöntjük és újra felforraljuk.
- Sóval és borssal ízesítjük, és forrón tálaljuk.
Megjegyzés
Ha ilyen gépet használsz, csak bele kell dobálni minden hozzávalót az üstbe, jelzésig feltölteni vízzel és a krémleves programot elindítani. Kb. 20 perc múlva kész a finom levesünk. Ha szeretnél többet megtundi a medvehagymáról, a medvehagyma szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól, a medvehagyma termesztéséről és a medvehagyma tartósításáról, nézd meg ezt a cikkünket: Medvehagyma - Egészségünk és ízlelőbimbóink öröme
Hozzászólások