in ,

Medvehagyma krémleves

 

Medvehagymás krémleves

Kredits Kriszta
Nincs még értékelés

Hozzávalók  

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g medvehagyma
  • 1 l zöldség- vagy csirkealaplé
  • 200 ml tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés 

  • A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy nagy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk.
  • A medvehagymát alaposan megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  • A medvehagymát a hagymás keverékhez adjuk, és 1-2 percig pároljuk.
  • Az alaplét hozzáöntjük, felforraljuk, majd 10-15 percig alacsony hőfokon főzzük.
  • A levest botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínt hozzáöntjük és újra felforraljuk.
  • Sóval és borssal ízesítjük, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a leves a többi krémleveshez hasonlóan, rendkívül egyszerűen elkészíthető levesfőzőben, vagy a Vegitalos "tejfőző"-ben, amely szuper magtejet is készít. 
Ha ilyen gépet használsz, csak bele kell dobálni minden hozzávalót az üstbe, jelzésig feltölteni vízzel és a krémleves programot elindítani. Kb. 20 perc múlva kész a finom levesünk. 
Ha szeretnél többet megtundi a medvehagymáról, a medvehagyma szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól, a medvehagyma termesztéséről és a medvehagyma tartósításáról, nézd meg ezt a cikkünket: Medvehagyma - Egészségünk és ízlelőbimbóink öröme
Kipróbáltad már ezt a receptet? Mondd el, hogy tetszett!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Tetszett a recept?

359 Pontok
Upvote Downvote