Nagyon szeretjük a steaket. Sajnos elég macerás, legalábbis számomra, amikor a nagy család összegyűlik és egy tucat steaket kellene egy időben, egyforma állapotban tálalni. Egyik se süljön túl, ne is legyen nyers, és persze ne is hűljön ki. Bevallom, nagy a kihívás és már egyre ritkábban vállalom.
Helyette viszont tökéletes megoldás a konzerv steak.
Mindegy hányan ülünk asztalhoz, mindenki elé tökéletes marhasült kerül. Az igazság az, hogy bár ez nem „igazi” steak, de a családnak talán még jobban ízlik. Az sem utolsó szempont, hogy sokkal olcsóbb marhahúsból, szinte nulla munkával készül el. Egy 10-12 fős családi ebéd, – mit ebéd! fejedelmi lakoma 🙂 – maximum 10 perc alatt készen lehet.
Lássuk, hogyan készül a „Fejedelmi marhasült házi konzervből”
-
- Bontsd ki a Házi marhasült konzervedet. 😀
Ha még nincs készen marhasült konzerved, katt ide és nézd meg, hogyan készül!
- Öntsd egy serpenyőbe a konzerv levét (szaftot), majd helyezd el benne a hús szeleteket.
- Nagy lángon forrald 10 percig. Ez idő alatt a szaft kellemesen krémes, sűrű lesz. Ha úgy látod, hogy túlságosan besűrűsödik, tölts hozzá mindig kis vizet. De a 10 perces forralást a biztonságos fogyasztás miatt ne rövidítsd le. Ne félj, a marhahús nem fog szétfőni.
Csodálatosan puha, omlós és zamatos lesz.
- Bontsd ki a Házi marhasült konzervedet. 😀
Tálald steak burgonyával, (ami szintén készülhet konzervből), vagy grill zöldséggel. A húst helyezd el szépen a tányérokon, tedd mellé a köretet és a szaftot öntsd a húsokra.
Ha nagyon gazdagon szeretnéd tálalni szórj a húsok tetejére pirított hagymát és pirított bacon chipset.
Biztos vagyok benne, hogy ti is imádni fogjátok!
Hozzászólások