Az edénybe teszünk a többi konzerv mennyiségétől függően 1-2 evőkanál dinsztelt hagymakonzervet. Rátesszük a csapott evőkanál lisztet. És folyamatos kevergetés mellett átforrósítjuk, a lisztet kicsit átpirítjuk. Ha úgy látjuk, hogy a hagymakonzervből nem jutott elég zsiradék az edénybe, akkor tegyünk még hozzá pár cseppet. Ha elkészült a rántás, tegyünk bele egy kevés pirospaprikát. Jól keverjük át, és vegyük le a tűzről, nehogy a paprika megkeseredjen.
Öntsük a konzervek leveit a rántáshoz. Először csak keveset, hogy ne legyen csomós. Ha jól elkevertük, jöhet a többi.
Forraljuk fel a levet és kóstoljuk meg. Ha szükséges sózzuk meg.
Adjuk hozzá a zöldborsókonzervet, a zöldségkonzervet. A csontról szedjük le a húst és adjuk azt is a leveshez. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
1 tojásból készítsünk galuskát és főzzük a levesbe. Ha megfőtt, készen is vagyunk.