Vissza Link küldése emailben
készétel konzerválás - zöldborsó leves
Nyomtatás

Zöldborsóleves házilag készült konzervekből

Kulcsszavak borsó leves, csirkecomb, ételek konzervekből, konzerv recept, zöldborsó, zöldborsó leves
Összesen 15 minutes
Author Kredits Kriszta

Hozzávalók

  • 1 üveg zöldborsó konzerv
  • 1 üveg vegyes zöldség konzerv
  • 1 üveg csirkecomb konzerv
  • 2 evőkanál dinsztelt hagyma konzerv
  • ½ evőkanál liszt
  • ½ kávéskanál pirospaprika

Elkészítés

  • Az edénybe teszünk a többi konzerv mennyiségétől függően 1-2 evőkanál dinsztelt hagymakonzervet. Rátesszük a csapott evőkanál lisztet. És folyamatos kevergetés mellett átforrósítjuk, a lisztet kicsit átpirítjuk. Ha úgy látjuk, hogy a hagymakonzervből nem jutott elég zsiradék az edénybe, akkor tegyünk még hozzá pár cseppet.
    Ha elkészült a rántás, tegyünk bele egy kevés pirospaprikát. Jól keverjük át, és vegyük le a tűzről, nehogy a paprika megkeseredjen.
  • Öntsük a konzervek leveit a rántáshoz. Először csak keveset, hogy ne legyen csomós. Ha jól elkevertük, jöhet a többi.
  • Forraljuk fel a levet és kóstoljuk meg. Ha szükséges sózzuk meg.
  • Adjuk hozzá a zöldborsókonzervet, a zöldségkonzervet. A csontról szedjük le a húst és adjuk azt is a leveshez. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
  • 1 tojásból készítsünk galuskát és főzzük a levesbe. Ha megfőtt, készen is vagyunk.
    zöldborsó leves konzervből