Ez egy igazán gyors és egyszerű étel. Konzerv nélkül sem ördöngösség elkészíteni, de jóval több idő, mint 10 perc.
Nézzük, hogyan készül a lencsefőzelék házi konzervlencséből.
Tartalomjegyzék
Alapanyagok
- 1 üveg (740 ml) házi lencsekonzerv
- 1-2 ek házi pirított hagyma konzerv
- 1 ek liszt
- 1 ek olaj vagy zsír
- 2-3 dl füstölt hús lé konzerv
- tejföl
- só, bors, ecet
Elkészítés
- Egy lábosba a tegyél 1-2 evőkanálnyi pirított hagyma konzervet (Vagy pici olajon piríts meg 1-2 evőkanálnyi apróra vágott vöröshagymát.)
- Tegyél rá 1 evőkanál lisztet és pirítsd meg. Ez tulajdonképpen a rántás.
- Önts rá egy üveg házi készítésű lencse konzervet.
- Öntsd fel 2 dl vízzel és kevergetés közben forrald fel. Ha nagyon besűrűsödik, tehetsz még hozzá vizet. Ha van füstölt húslé konzerved, használd azt víz helyett. Sokkal finomabb lesz.
- Tegyél rá egy teáskanál 10%-os ecetet és 1-2 evőkanál tejfölt. Kóstold meg és ízlés szerint ízesítsd sóval, esetleg borssal.
- A tetejére tehetsz sült virsli konzervet, vagy süss rá frissen 1-2 virslit. (Nekem most olyan füstölt hús lé konzervem volt, amiben a füstölt csülök is benne volt, így virsli helyett az került rá feltétként.
Készen van a lencsefőzelék a saját házi lencsekonzervedből.
Hozzászólások