Lencsefőzelék
in

Lencsefőzelék 10 perc alatt

Ez egy igazán gyors és egyszerű étel. Konzerv nélkül sem ördöngösség elkészíteni, de jóval több idő, mint 10 perc.
Nézzük, hogyan készül a lencsefőzelék házi konzervlencséből.

Tartalomjegyzék

Alapanyagok

  • 1 üveg (740 ml) házi lencsekonzerv
  • 1-2 ek házi pirított hagyma konzerv
  • 1 ek liszt
  • 1 ek olaj vagy zsír
  • 2-3 dl füstölt hús lé konzerv
  • tejföl
  • só, bors, ecet

Elkészítés

  1. Egy lábosba a tegyél 1-2 evőkanálnyi pirított hagyma konzervet (Vagy  pici olajon piríts meg 1-2 evőkanálnyi apróra vágott vöröshagymát.)
  2. Tegyél rá 1 evőkanál lisztet és pirítsd meg. Ez tulajdonképpen a rántás.
  3. Önts rá egy üveg házi készítésű lencse konzervet.
  4. Öntsd fel 2 dl vízzel és kevergetés közben forrald fel. Ha nagyon besűrűsödik, tehetsz még hozzá vizet. Ha van füstölt húslé konzerved, használd azt víz helyett. Sokkal finomabb lesz.
  5. Tegyél rá egy teáskanál 10%-os ecetet és 1-2 evőkanál tejfölt. Kóstold meg és ízlés szerint ízesítsd sóval, esetleg borssal.
  6. A tetejére tehetsz sült virsli konzervet, vagy süss rá frissen 1-2 virslit. (Nekem most olyan füstölt hús lé konzervem volt, amiben a füstölt csülök is benne volt, így virsli helyett az került rá feltétként.

Készen van a lencsefőzelék a saját házi lencsekonzervedből.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Tetszett a recept?

362 Pontok
Upvote Downvote