Darálthús konzerv recept
in

Darálthús konzerv készítése

Készíts hűtés nélkül is évekig elálló darálthús konzervet!

Az USDA ajánlása darálthús biztonságos konzerválására.

Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt.

Darálthús konzerv recept

Darálthús konzerválása

Kredits Kriszta
Ebből a konzervből bármilyen étel elkészíthető, amihez először meg kell dinsztelni a darálthúst.
Rakott ételek, lasagne, Milánói makaróni, chilis bab, taco, és megannyi más étel.
Nincs még értékelés
Összesen 1 hour 10 minutes
Módszer húskonzerv, Nyomás alatti konzerválás

Eszközök

  • Canner Ez a recept biztonságosan kizárólag a háztartási konzerváló edénnyel készíthető el!

Hozzávalók  

  • Darálthús (szárnyas kivételével bármilyen hús lehet)
  • Vöröshagyma (kockára vágva (elhagyható))
  • Forrásban lévő víz vagy húsleves

Elkészítés 

  • Kevés olajon vagy más zsiradékon pirítsuk barnára a darálthúst és a vöröshagymát.
    Darálthús konzerv recept_2
  • A darálthúst egy tölcsér segítségével szedjük tiszta üvegekbe.

Innentől a szokásos CANNER-ezési eljárást folytatjuk:

  • Töltsük fel a forrásban lévő választott folyadékkal ügyelve, hogy legalább 3 cm-es fejtér maradjon üresen.
  • Távolítsuk el a buborékokat. Egy műanyag spatulát vagy kést vezessünk körbe az üveg szélénél.
  • Az üvegek száját ecetes törlőkendővel megtisztítjuk és szorosan, de nem túlhúzva rátekerjük a szintén tiszta kupakokat.
  • A CANNER aljába helyezzük a rácsot. Ezen szépen elhelyezzük az üvegeket és a CANNER-t feltöltjük 3 liter vízzel és 1 dl ecettel. Ha két sorban helyezzük el az üvegeket, akkor a sorok közé is tegyünk egy rácsot, a víz mennyiségét nem kell növelni.
  • Zárjuk le a CANNER-t a fedéllel, de a nyomáscsökkentő szelepet még ne tegyük rá.
  • Kezdjük el melegíteni a CANNER-t.
  • Amikor már 10 perce forr a CANNER-ben a víz és a nyomáscsökkentő szelepen távozik a gőz, akkor rátehetjük a nyomáscsökkentőt az edényre. Ezt hívják szellőztetésnek.
  • Amikor a nyomásmérő mutatója eléri a 0,76 bar-t, csökkenthetjük az edény melegítését és elindíthatjuk az időzítőt. Ha 720 ml-es üvegeket használtunk, akkor 70 percig tart a hőkezelés. Fontos, hogy a konzerválás ideje alatt ne csökkenjen le a nyomás a CANNER-ben.
  • A 70 perc lejárta után kapcsoljuk ki a tűzhelyet és várjuk meg, amíg a CANNER magától lehűl.
  • Amikor a biztonsági szelep visszaesett a helyére, az edényben már nincs nyomás. A fedele nyitható. Vigyázzunk, mert a benne lévő víz és az üvegek még nagyon forróak. Óvatosan nyissuk ki a CANNER-t, használjunk edényfogót és üvegkiszedő csipeszt. Nem szükséges azonnal kivenni az üvegeket a CANNER-ből, akár teljes kihűlésig is benne maradhatnak.
  • Amikor az üvegek kihűltek és kialakult a vákuum, címkézzük fel őket és tegyük a kamrapolcra.

Megjegyzés

TIPP
Konzerv készítéshez mindig jód és adalékmentes sót használjunk.
Az így elkészített konzerv addig marad eltartható, amíg a vákuum tart. Akár sok évig is. De minden esetben javasolt a házilag készített konzerveket 12 hónapon belül elfogyasztani, mert a hosszú állás alatt a konzervünk az élvezeti értékéből jelentősen veszíthet. Megváltozhat a színe, íze, illata, állaga.
Kulcsszavak canner, darálthús konzerv, húskonzerv recept
Kipróbáltad már ezt a receptet? Mondd el, hogy tetszett!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Tetszett a recept?

360 Pontok
Upvote Downvote