Tartalomjegyzék
A medvehagyma pesto konzerválása
Elkészítés
- Sterilizáld az üvegeket és fedőket: Forrald fel őket vízben legalább 10 percig, majd emeld ki őket egy fogó segítségével, és hagyd megszáradni egy tiszta konyharuhán.
- Készítsd el a medvehagyma pestót a megszokott módon.
- Töltsd a forró pestót a sterilizált üvegekbe, hagyva egy kis helyet a tetején (kb. 1 cm).
- Önts egy vékony réteg olívaolajat a pesto tetejére, hogy megvédje a levegőtől.
- Zárd le hermetikusan az üvegeket.
- Ha befőzőautomatát használsz, akkor tedd az üvegeket az automatába és a szokásos módon öntsd fel annyi vízzel, hogy az üvegek nyakáig érjen. Állítsd a termosztátot 85 fokra, az időkapcsolót pedig 25 percre.
- Ha nincs befőzőautomatád, készítheted hagyományosan lábosban is. Tedd az üvegeket egy nagy lábosba, amelynek az lára egy konyharuhát vagy még jobb, ha egy rácsot helyeztél Ez megvédi az üvegeket a közvetlen hőtől.
- Töltsd a lábast annyi vízzel, hogy az üvegek legalább kétharmadát ellepje. A víz hőmérséklete legyen forró, de ne forrjon.
- Főzd a medvehagyma pestót az üvegekben 20-25 percig alacsony hőmérsékleten.
- Ha kész, mindkét esetben emeld ki óvatosan az üvegeket, és hagyd teljesen kihűlni. Ellenőrizd, hogy a fedők szorosan záródnak-e.
- Címkézd meg az üvegeket a dátummal és a tartalommal, majd tárold őket száraz, hűvös, sötét helyen. A konzervált medvehagyma pesto eltartható több hónapig is.
Hozzászólások