in ,

Medvehagyma pesto konzerválása

A medvehagyma pesto konzerválása

Kredits Kriszta
A medvehagyma pesto konzerválásához kövesd az alábbi lépéseket:
Nincs még értékelés
Módszer Dunsztolás

Elkészítés 

  • Sterilizáld az üvegeket és fedőket: Forrald fel őket vízben legalább 10 percig, majd emeld ki őket egy fogó segítségével, és hagyd megszáradni egy tiszta konyharuhán.
  • Készítsd el a medvehagyma pestót a megszokott módon.
  • Töltsd a forró pestót a sterilizált üvegekbe, hagyva egy kis helyet a tetején (kb. 1 cm).
  • Önts egy vékony réteg olívaolajat a pesto tetejére, hogy megvédje a levegőtől.
  • Zárd le hermetikusan az üvegeket.
  • Ha befőzőautomatát használsz, akkor tedd az üvegeket az automatába és a szokásos módon öntsd fel annyi vízzel, hogy az üvegek nyakáig érjen. Állítsd a termosztátot 85 fokra, az időkapcsolót pedig 25 percre.
  • Ha nincs befőzőautomatád, készítheted hagyományosan lábosban is. Tedd az üvegeket egy nagy lábosba, amelynek az lára egy konyharuhát vagy még jobb, ha egy rácsot helyeztél Ez megvédi az üvegeket a közvetlen hőtől.
  • Töltsd a lábast annyi vízzel, hogy az üvegek legalább kétharmadát ellepje. A víz hőmérséklete legyen forró, de ne forrjon.
  • Főzd a medvehagyma pestót az üvegekben 20-25 percig alacsony hőmérsékleten.
  • Ha kész, mindkét esetben emeld ki óvatosan az üvegeket, és hagyd teljesen kihűlni. Ellenőrizd, hogy a fedők szorosan záródnak-e.
  • Címkézd meg az üvegeket a dátummal és a tartalommal, majd tárold őket száraz, hűvös, sötét helyen. A konzervált medvehagyma pesto eltartható több hónapig is.

Megjegyzés

Fontos megjegyezni, hogy a konzervált medvehagyma pesto íze és textúrája eltérhet a frissen készített vagy fagyasztott változattól. Mindig ellenőrizd a konzervált termékeket nyitás előtt, és ha furcsa szagot, elszíneződést vagy penészt észlelsz, ne fogyaszd el.
Kulcsszavak medvehagyma, medvehagyma konzerv, medvehagyma tartósítása, pesto, pesto konzerv
Kipróbáltad már ezt a receptet? Mondd el, hogy tetszett!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Tetszett a recept?

361 Pontok
Upvote Downvote