Huh! Ez meredek étel megnevezés, de mit szépítsem ez van. A sütőtök, vagy főzőtök magjából és magházából a húslevesre megszólalásig hasonlító levest készíthetünk.
Azt gondolom ez a mai világban fantasztikus ötlet. Konkrétan a tök azon részét használjuk fel a vasárnapi húsleves készítéséhez, amit eddig a kukába dobtál. Garantálom, hogy mostantól nem fogod!
Ráadásul végre azok is finom „húslevest” ehetnek, akik nem esznek húst.
Valóban annyira megtévesztő ez a leves, hogy még az én nagyon kritikus fiam is jó ízűen megette, amikor egyik vasárnap ezt tálaltam fel húsleves gyanánt. Nem vette észre a különbséget.
Szóval nem csak olcsó, de még finom is. És szép is!
Vegán "húsleves" tökmagból
Hozzávalók
- 1 tök magja és magháza (lehet főzőtök vagy bármilyen sütőtök)
- leves zöldségek
- só, bors
- 1 csipet köménymag
- 1 újbegynyi babérlevél
- 1 db szegfűszeg
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb hagyma
Elkészítés
- Egy leveses fazékba tegyük bele a tök kikapart belsejét. A magokat és a magházat mindent, amit nem használunk fel másra. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni.
- Főzzük kb. 30 percig, majd sajtkendőn, vagy valamilyen nagyon sűrű szűrőn szűrjük át az egészet. A leszürt tököt most már kidobhatjuk, vagy odaadhatjuk a madaraknak.
- A visszamaradt, szép aranyló levesalapba tegyük bele a fűszereket és a húsleveshez szokásosan felhasznált, feldarabolt zöldségeket (pl: zeller, sárgarépa, fehérrépa, kelkáposzta, karalábé, gomba, burgonya). Használd azokat, amiket egyébként is szoktál.
- Főzd a levest addig, amíg a zöldségek kellően megpuhulnak.
- Szokásos módon tésztával vagy más levesbetéttel tálalhatod.
Hozzászólások