Ennek a sütinek már a neve is beindítja a fantáziát! Már amennyiben szereted az édes, krémes, puha, de mégis kekszes jellegű karácsonyi sütiket.
Az alapreceptet nyugodtan mégjobban felturbózhatod kókuszreszelékkel, aprított, piritott dióval, mogyoróval, csokoládé darabokkal vagy akár kandírozott gyümölcsökkel is. Légy kreatív!
Íme a recept!
Tartalomjegyzék
Karácsonyi hólabda házi cukrozott sűrített tejből
Hozzávalók
- 250 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 125 ml
cukrozott sűrített tej - 500 g finomliszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 125 g porcukor
Elkészítés
- A puha vajat keverjük körülbelül 3 percig nagy fokozaton, amíg világossá és krémessé válik.
- Ezután öntsük hozzá a cukrozott sűrített tejet, és keverjük két percig a vajjal együtt. (Ha szeretnénk valamivel ízesíteni, akkor azt most adjuk hozzá. Maximum 2 teáskanál ízesítőt használjunk. Vanília, mandula, rum, stb.)
- Kaparjuk le a tál oldalát, és keverjük tovább még egy-két percig.
- Végül adjuk hozzá a lisztet és a sütőport és keverjük jól össze. (Ha valamivel szeretnénk mégjobban feldobni a sütit, akkor azt most adjuk hozzá. Maximum 25 dkg csokiforgácsot, áfonyát, pirított diót, mandulát, stb. adhatunk a tésztához.)
- A tésztából egy kanál segítségével kis halmokat teszünk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Legalább két centimétert hely maradjon az egyes tésztahalmok között.
- 160 °C -on 12 percig sütjük a sütiket.
- Ha lejárt az idő vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kissé hűlni a serpenyőn öt percig.
- Ezután tegyük rácsra és egy szita segítségével alaposan szórjuk meg porcukorral a kekszeket. Teljes kihűlés után dobozba kerülhetnek és hűtés nélkül 3-5 napig fogyaszthatók. Hűtőben tovább is eláll. 3 hónapig jól záródó dobozban fagyasztható is.
Hozzászólások