Korábban már írtam, hogy nagyon szeretek főzni. Szeretek finom, tápláló és egészséges ételeket a családi asztalra tenni. Nem használok tartósítószereket, ízfokozókat és semmi egyéb mesterséges anyagot. Igyekszem a lehető legegészségesebb formában elkészíteni az ételeket.
Azonban azt sem szeretem, ha ezért hosszú órákat kell a konyhában töltenem. Ezért elég sok konyhai gépem van, amivel megkönnyítem, meggyorsítom, leegyszerűsítem a főzési folyamatokat.
Nem régiben egy új gép érkezett a konyhámba. Igazi multifunkciós eszköz. Ha lehet mindenből olyat választok, amit több dologra is használhatok és az új növényi italkészítőgépem, amit a Vegital-tól vásároltam, pont ilyen.
Készíthetek vele:
- növényi tejeket – sajnos le kellett mondanom a tehéntejről így hamarosan ilyen receptek is érkeznek majd az oldalra.
- mindenféle krémleveseket,
- szószokat,
- lekvárokat is.
Most egy nagyon egyszerű, de annál finomabb hagyma krémleves készült.
Hagymakrémleves levesfőzőgépben
- 500 g vöröshagyma (darabolva.)
- 1 mérőpohár fehér rizs (Ez a sűrítéshez kell. A pohár 80ml-es.)
- 1 evőkanál zsiradék (legjobb szerintem a mangalica zsír, vagy a vaj. De használhatsz libazsírt, kacsazsírt, vagy simán csak olajat. Sőt, ha elég zsíros a levesed, akár el is hagyhatod a plusz zsíradék hozzáadását.)
- erőleves a maximum jelzésig töltve (helyettesíthető vízzel, és leveskockával)
Fűszerek
- ½ mokkáskanál pirospaprika
- só, bors, chili (ízlés szerint)
Főzés után hozzáadandó
- 200 ml tejszín (lehet rendes vagy növényi tejszín is.)
A tejszín kivételével mindent beleteszünk a levesfőző edényébe és elindítjuk a krémleves „Smooth Soup” funkciót.
Amikor lejárt a program hozzákeverjük a tejszínt. Megkósoljuk és ha szükséges utóízesítjük.
Tálalhatjuk krutonnal, levesgyönggyel, pirított sajtos kiflikarikákkal, de csak simán reszelt sajttal is.
Hozzászólások