Egy leveses fazékba tegyük bele a tök kikapart belsejét. A magokat és a magházat mindent, amit nem használunk fel másra. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni.
Főzzük kb. 30 percig, majd sajtkendőn, vagy valamilyen nagyon sűrű szűrőn szűrjük át az egészet. A leszürt tököt most már kidobhatjuk, vagy odaadhatjuk a madaraknak.
A visszamaradt, szép aranyló levesalapba tegyük bele a fűszereket és a húsleveshez szokásosan felhasznált, feldarabolt zöldségeket (pl: zeller, sárgarépa, fehérrépa, kelkáposzta, karalábé, gomba, burgonya). Használd azokat, amiket egyébként is szoktál.
Főzd a levest addig, amíg a zöldségek kellően megpuhulnak.
Szokásos módon tésztával vagy más levesbetéttel tálalhatod.