Vissza Link küldése emailben
húsleves tökmagból
Nyomtatás

Vegán "húsleves" tökmagból

Próbáld ki, hogy nem mondod el, miből készítetted a levest és nézd meg, hányan nem veszik észre, hogy nincs benne hús!
Author Kredits Kriszta

Hozzávalók

  • 1 tök magja és magháza lehet főzőtök vagy bármilyen sütőtök
  • leves zöldségek
  • só, bors
  • 1 csipet köménymag
  • 1 újbegynyi babérlevél
  • 1 db szegfűszeg
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb hagyma

Elkészítés

  • Egy leveses fazékba tegyük bele a tök kikapart belsejét. A magokat és a magházat mindent, amit nem használunk fel másra. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni.
  • Főzzük kb. 30 percig, majd sajtkendőn, vagy valamilyen nagyon sűrű szűrőn szűrjük át az egészet. A leszürt tököt most már kidobhatjuk, vagy odaadhatjuk a madaraknak.
  • A visszamaradt, szép aranyló levesalapba tegyük bele a fűszereket és a húsleveshez szokásosan felhasznált, feldarabolt zöldségeket (pl: zeller, sárgarépa, fehérrépa, kelkáposzta, karalábé, gomba, burgonya). Használd azokat, amiket egyébként is szoktál.
  • Főzd a levest addig, amíg a zöldségek kellően megpuhulnak.
  • Szokásos módon tésztával vagy más levesbetéttel tálalhatod.