2dbchili vagy más fajta paprika apró kockákra vágvaelhagyható
1tkőrölt fekete bors
3-6ekchili por
Tabasco szósz ízlés szerint
2lparadicsomlé
Elkészítés
Készítsd elő a babot!
Mosd meg alaposan, tedd egy nagy edénybe és öntsd fel annyi vízzel, amennyi 2-3 ujjnyival ellepi. Áztasd 8-12 órán át, majd szűrd le és öblítsd le folyó víz alatt. A bab ezalatt visszahidratálódik, kissé megpuhul és megduzzad.
Tedd a babot egy edénybe és öntsd fel 1,5 liter vízzel. Add hozzá a sót és forrald fel. Csökkentsd a melegítést és főzd a babot 30 percig.
Egy serpenyőben pirítsd meg a darált marhahúst az apróra vágott hagymával együtt. Add hozzá a paprikát is.
Egy szűrő segítségével csepegtesd le a felesleges zsiradékot, majd add a zsírmentes húst a babhoz. Add hozzá a fűszereket (sót, borsot, chilit), a kukoricát és öntsd fel a paradicsomlével és ízesítsd a Tabasco szósszal.Ha konzerv kukoricád van, akkor azt inkább majd felbontáskor add a szószhoz.
Forrald 5 percig a szószt, de ügyelj rá, hogy ne sűrűsödjön be.
Egy tölcsér segítségével töltsd meg az üvegeket a szósszal. Hagyj 2 centiméternyi szabad fejteret.
Innentől a konzerválás szokásos lépéseit követjük
eltávolítjuk a buborékokat, letöröljük az üvegek száját, lezárjuk az üvegeket,betesszük az üvegeket a cannerbe,lezárjuk, szellőztetjük,feltesszük a nyomásszabályozót, a megadott nyomáson, a megadott ideig konzerváljuk az ételt.
Feldolgozási nyomás: 10 psi (0,76 bar) - 600 m tengerszint feletti magasságigFeldolgozási idő: 80 percHa magasabban fekvő helyen szeretnél konzerválni, nézd meg a ezen a linken, hogyan változik a szükséges nyomás. A feldolgozási idő mindig változatlan. Felbontáskor öntsd a szószt egy edénybe és forrald 10 percig. Majd szükség szerint ízesítsd újra. Előfordulhat, hogy a hőkezelés vagy a hosszú állás során néhány fűszer elveszíti zamatát, ha ilyenkor frissíted az ízeket, olyan lesz az ételed, mintha most főzted volna. Tehetsz hozzá friss pertrezselymet, fokhagymát, esetleg fahéjat is.Ha konzerv kukoricát használnál, akkor azt inkább a felbontáskor add hozzá.