Vissza Link küldése emailben
Szőlőbefőtt othello szőlőből
Nyomtatás

Szőlőzselé otellő szőlőből

Author Kredits Kriszta

Eszközök

  • dunsztolás
  • Lassú prés

Hozzávalók

  • 5 kg Szőlő otelló
  • 2 tasak 2:1 befőzőcukor
  • 0,5 kg cukor
  • 2 mk citromsav

Elkészítés

  • Szemezd le a szőlőt és alaposan mosd meg. Csak az egészséges, szép szemeket használd és óvatosan válaszd le a szárról, ne nyomódjon össze.
    othello szőlő
  • Tedd a szemeket a lassú présbe és préseld ki a szőlőlevet.
    lassú prés
  • Öntsd a gyümölcslevet egy vastagfalú lábosba és add hozzá a befőző cukrot. Keverd jól el és forrald fel.
  • Ha elkezdett forrni a keverék, add hozzá a cukrot és a citromsavat is. Az újraforrástól számítva 5 percig forrald.
    Közben szedd le a tetején képződött habot.
  • Töltsd alaposan kifertőtlenített, és lecsepegtetett üvegekbe, azonnal zárd le tiszta fedővel és tedd száraz dunsztba. Amint kihűltek, címkézd fel őket és mehetnek is a kamra polcra.
    Hagyományos vízfürdős gőzölés