Az Instant Potnak külön programja van a rizsfőzésre, de azzal nekem soha nem sikerült a megfelelő állagú rizst elkészítenem, ezért kikísérleteztem a saját módszeremet.
Előészítési idő 2 minutesminutes
Főzési idő 7 minutesminutes
Összesen 9 minutesminutes
Mennyiség 4fő
Author Kredits Kriszta
Eszközök
Instatnt Pot
hőálló edény ami belefér az Instant Pot belső edényébe. Ha nincs megfelelő edényed, katt ide
Bögre 2,5 dl-es bögre vagy mérőedény
Hozzávalók
1bögrerizsÉn egy sima 2,5 dl-es bögrét használok
1teáskanál só
1evőkanálolaj
Elkészítés
Tedd a rácsot az Instant Pot aljába. Önts a belső edénybe 1 bögre vizet.
Egy szűrőben folyó víz alatt moss meg 1 bögre rizst. Addig mosd, amig a szűrő alján kifolyó víz teljesen tiszta nem lesz. Ezzel nem csak a piszkot távolítod el, hanem a felesleges keményítőt is.
Tedd a rizst a hőálló edénybe.
Öntsd fel 1 és 1/4 bögre vízzel (esetleg húslevessel). Tedd bele a sót és az olajat.Keverd meg és tedd az edényt az Instant Pot rácsára.
Tedd fel a fedőt. Figyelj, hogy legyen lezárva a szelep.
Az IP beállításainál válaszd:- a Pressure cooking módot - nyomásnál a High-t- az időnél pedig 7 percet
Indítsd el a kuktát és várj a hangjelzésre, ami azt jelzi, hogy elkészült a rizs.
Megjegyzés
FONTOS!Várd meg, amíg a kukta magától hűl le, ne engedd ki a gőzt. A hűlés alatt tovább puhul a rizs és ez kell ahhoz, hogy a megfelelő állagot elérje. A rizst akár a tálalásig is benne hagyhatod a lezárt IP-ben, addig is melegen tarja. Szóval tényleg nem kell figyelned semmire. :-)