Távolítsuk el a buborékokat. Egy műanyag spatulát vagy kést vezessünk körbe az üveg szélénél.
Az üvegek száját ecetes törlőkendővel megtisztítjuk és szorosan, de nem túlhúzva rátekerjük a szintén tiszta kupakokat.
A CANNER aljába helyezzük a rácsot. Ezen szépen elhelyezzük az üvegeket és a CANNER-t feltöltjük 3 liter vízzel és 1 dl ecettel. Ha két sorban helyezzük el az üvegeket, akkor a sorok közé is tegyünk egy rácsot, a víz mennyiségét nem kell növelni.
Zárjuk le a CANNER-t a fedéllel, de a nyomáscsökkentő szelepet még ne tegyük rá.
Kezdjük el melegíteni a CANNER-t.
Amikor már 10 perce forr a CANNER-ben a víz és a nyomáscsökkentő szelepen távozik a gőz, akkor rátehetjük a nyomáscsökkentőt az edényre. Ezt hívják szellőztetésnek.
Amikor a nyomásmérő mutatója eléri a 0,76 bar-t (10 psi), csökkenthetjük az edény melegítését és elindíthatjuk az időzítőt. Ha 720 ml-es üvegeket használtunk, akkor 70 percig tart a hőkezelés. Fontos, hogy a konzerválás ideje alatt ne csökkenjen le a nyomás a CANNER-ben.
A 70 perc lejárta után kapcsoljuk ki a tűzhelyet és várjuk meg, amíg a CANNER magától lehűl.
Amikor a biztonsági szelep visszaesett a helyére, az edényben már nincs nyomás. A fedele nyitható. Vigyázzunk, mert a benne lévő víz és az üvegek még nagyon forróak. Óvatosan nyissuk ki a CANNER-t, használjunk edényfogót és üvegkiszedő csipeszt. Nem szükséges azonnal kivenni az üvegeket a CANNER-ből, akár teljes kihűlésig is benne maradhatnak.
Amikor az üvegek kihűltek és kialakult a vákuum, címkézzük fel őket és tegyük a kamrapolcra.