A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira és újra alaposan öblítsd le.
A karfiolokat áztasd 1 órán keresztül enyhén sós vízben (literenként 2 teáskanál só)
Közben csírátlanítsd a konzerves üvegeket és fedőket. Most nem a cannert használjuk, hanem a befőzőautomatában dunsztolunk! Forralj 2-3 liter vizet és a karfiol rózsákat kis adagokban 2-3 percig blansírozd benne. Ezután szedd őket jéghideg vízbe.
Ha lehűltek, szűrőkanállal lazán tedd bele a befőttesüvegekbe. Az üveg tetejénél hagyj 2-3 cm üres területet.
Folytasd ezt addig, amíg az összes karfiol üvegekbe nem került.
Minden üvegbe tegyél 1 evőkanál 10%-os ecetet és 1 teáskanál sót.
Ezután hideg vízzel töltsd fel az üvegeket úgy, hogy a karfiolt teljesen ellepje. De ügyelj rá, hogy 2-3 cm fejteret továbbra is hagyd üresen.
Egy spatulával távolítsd el a buborékokat.
Töröld le az üvegek száját és csavard rájuk a tetőt.
Helyezd az üvegeket a befőzőautomatába és töltsd fel vízzel, amennyi ellepi az üvegeket. Ha két sorba teszed az üvegeket, a max. jelig legyen az automatában a víz. A vízkövesedés elkerülése érdekében, tegyél kb. 1 dl ecetet a befőzőautomatába is.
Állítsd be a befőzőautomatát 100 °C -ra és 45 percre.
Ha letelt a 45 perc, azonnal vedd ki a karfiolt, mert különben nagyon puha lesz.